Afstand en aantal rondes 1/4 Triathlon

Onderdeel Aantal rondes Afstand
Zwemmen 2 rondes 1000m
Fietsen Aanloopstuk + 5 rondes 40km
Hardlopen Aanloopstuk + 4 rondes 10km

Zwemparkoers (1000 m / 2 rondes)

Het zwemonderdeel vindt plaats in strandbad Nuenen. Voor de 1/4 triathlon is het zwemparkoers afgezet met 4 boeien  Er wordt gestart in het water. De ronde wordt met de klok mee gezwommen, tijdens het zwemmen moet je dus links van de boeien blijven.

Fietsparkoers (40km)

Aanfietsroute naar fietsparkoers 

Vanuit wisselzone fiets je rechtsaf de Refelingse Heide op. Hierna ga je rechtsaf het fietspad op langs de Geldropsedijk en fietst door tot aan de keerpunt bij het Eeneind.

Fietsrondes (5 rondes)

Bij het keerpunt op de Geldropsedijk ter hoogte van het Eeneind start je met je fietsronde. Je blijft nog even op het fietspad langs de Geldropsedijk fietsen totdat je boven op de brug bent, hier voeg je in op het fietsparkoers. Op het einde van de Geldropsedijk ga je rechts om de rotonde en daarna links af de Europalaan op. De Europalaan volg je tot aan het keerpunt vlak voor het bord “Eindhoven”. Vlak na de laatste rotonde op de Europalaan worden de fietser de busbaan opgeleid. Hierdoor is het keerpunt ruimer. Bij het keerpunt is een 180 graden bocht  en fiets je weer terug richting de rotonde waar je rechtsaf  de Geldropsedijk op gaat. Je fietst nu door tot aan het 180 graden keerpunt ter hoogte van het Eeneind. Hier start je linksom aan je volgende fietsronde of fietst rechtdoor en daarna linksaf om terug te keren in de wisselzone.

Het fietsparkoers is verkeersarm maar je dient je aan de bestaande verkeersregels te houden en de hulpdiensten hebben ten alle tijden voorrang.

Aanfietsroute

Fietsronde

180 graden keerpunt met aanloop stuk over busbaan Europalaan Het keerpunt voor de volgende fietsronde of rechtdoor naar transitionzone

Hardloopparkoers (10km)

Aanlooproute 

De aanlooproute loopt van de wisselzone tot aan het finishterrein. Bij het finishterrein houden de hardlopers links aan om de ronde te beginnen.

Loopronde (4 rondes)

De loopronde  start bij het finishterrein en is een heen en weer parkoers op de Refelingse Heide, Enodedreef, Heikampen en de Arnold Pootlaan. Na het aanloopstuk en 4 rondes lopen gaan de hardlopers rechtsaf de finish over.

Aanlooproute

Loopronde