Dolphin Triathlon Nuenen 2016 weer een succes voor de breedtesporters en topatleten!

 In Geen onderdeel van een categorie

Op zondag 4 september 2016 vond de jaarlijkse Dolphin Triathlon Nuenen weer plaats! Het evenement, georganiseerd door Squadra Events, was weer een groot succes voor jong en oud. Een wisselvallige dag met storm, regen en hagel, maar uiteindelijk eindigde de dag met zon met ruim 430 deelnemers.

Breedtesporters en topatleten samen aan de start

Triathlon is een multisport en heeft mogelijkheden voor iedereen! Squadra Events brengt deze doelgroepen samen en organiseert evenementen voor jong, oud, breedtesporter en topatleet. Tussen de ruim 430 deelnemers stonden alle niveaus en leeftijden aan de start.

De 17-jarige Finn Timmermans uit Arcen stond op 4 september ook aan de start en nam in Nuenen voor de eerste keer deel aan een kwart triathlon. Met succes, want na 1 kilometer zwemmen, 40 kilometer fietsen en 10 kilometer hardlopen, wist hij met een tijd van 2.02,47 uur al zijn concurrenten ruim achter zich te houden. Annelies van der Zwart uit Eindhoven was in 2.27,59 uur de snelste bij de vrouwen.

Deelname Road2Tri atleten

De medewerkers van TMC Group die afgelopen maanden, onder leiding van de coaches van Squadra, het Road2Tri traject hebben doorlopen, hebben tijdens Dolphin Triathlon Nuenen ook deelgenomen. Alle TMC atleten zijn gefinisht en kwamen stralend over de streep!

Lieke en Farah, beide werkzaam bij TMC Group hadden een aantal maanden geleden besloten om zich in te schrijven voor het traject om een individuele triathlon mee te doen.

Farah: “Ik ben het traject ingegaan met als doelstelling om over de streep te komen bij de 1/8 Triathlon, maar door de coaching op de verschillende disciplines werd ik al snel ambitieus om er helemaal voor te gaan en een pracht tijd neer te gaan zetten”.

14238296_1219467078094427_1759645510256483155_n

Het Squadra/TMC duo Vincent Böhm (zwemmen & lopen) en Luc van de Neer (fietsen) behaalde de 2e plek bij de Trio Teams op de 1/4 triathlon.

Lieke: “Elke donderdagavond hadden we de hardlooptraining en op zondagochtend de zwemtraining gevolgd door een fietstraining. De trainingen waren intensief, maar voor mij wel erg leerzaam voor wat betreft techniek”.

Voor de medewerkers van TMC Group werd het hele trainingstraject ingevuld in de app Trainingspeak. Zo kon iedereen precies zien wanneer welk onderdeel geoefend moest worden.

Na 3 maanden training door middel van Squadra Road2Tri was het zondag 4 september 2016 dan eindelijk zover!

Lieke: “De 3 maanden voor de triathlon heb ik mijn leven om de trainingen heen gepland. Ik had als doel de triathlon op 4 september dus daar moesten andere dingen toch tijdelijk voor wijken.”

Farah: “Ik was erg zenuwachtig en mijn lijf had last van de zenuwen. Door de centrale opvang, het samen warmlopen en het samen verschijnen aan de start straalt iedereen positieve energie wat voor mij aanstekelijk werkte. Mijn zenuwen zakte iets meer en ik zag nu ook in dat ik vooral veel plezier moest hebben in het racen.”

Lieke: “Dankzij de training van een professioneel team heb ik de finish gehaald en daar ben ik erg trots op! Als er volgend jaar weer een traject wordt opgestart wil ik daar zeker weer aan mee gaan doen. Met als grootste uitdaging het zwemmen en als doel mijn tijd van dit jaar te verbeteren!”

Farah: “Ik ben erg trost op mijn tijd en ben Squadra super dankbaar voor alle positieve energie die ze mij hebben gebracht tijdens de trainingen en de race. Wat mij betreft volgend jaar weer!”

Squadra Events

Squadra werkt niet alleen hard om met het team de top te behalen, maar heeft ook een duidelijk en breder doel; de triathlon sport op de kaart zetten. Squadra Events is een van de onderdelen om deze droom waar te maken. Op onze events creëren wij van een toegankelijke en gezellige omgeving, zowel informeel als zakelijk. Sinds kort zijn er zelfs gesprekken gaande om een grote triathlon voor duizenden deelnemers in het centrum van Eindhoven te organiseren. Teammanager Robin den Oudsten: “Wij zijn op dit moment nog in gesprek met partners om te kijken of het mogelijk is. Het zou mooi zijn als we die plannen daadwerkelijk kunnen realiseren.”

Naast Squadra Events bestaat Squadra ook uit een Eredivisie Team met topatleten. Daarnaast begeleiden we met Squadra Road2tri bedrijventeams en individuele werknemers naar een triathlonwedstrijd en verzorgen wij professionele begeleiding voor de sporters in onze Squadra Community.

De foto’s van Dolpin Triathlon Nuenen zijn te bekijken in het album op de Facebook van Squadra.

Geschreven door: Nina Dumoulin

 

Facebooktwitterlinkedinmail