Afstand en aantal rondes mini Triathlon en ouder/kind triathlon

Onderdeel Aantal rondes Afstand
Zwemmen 1 ronde 200m / 300m
Fietsen aanloopstuk + 1 ronde 9 km
Hardlopen Aanloopstuk + 1 ronde 2,5km

Zwemparkoers (200 m / 300 m)

Het zwemonderdeel vindt plaats in strandbad Nuenen. Voor de mini triathlon is het zwemparkoers afgezet met 3 boeien  Er wordt gestart in het water. De ronde wordt met de klok mee gezwommen, tijdens het zwemmen moet je dus links van de boeien blijven.

Fietsparkoers (9 km)

Aanfietsroute naar fietsparkoers 

Vanuit wisselzone 1 fiets je rechtsaf de Refelingse Heide op. Hierna ga je rechtsaf het fietspad op langs de Geldropsedijk en fietst door tot aan de keerpunt bij het Eeneind.

Fietsronde 

Bij het keerpunt op de Geldropsedijk ter hoogte van het Eeneind start je met je fietsronde. Je blijft nog even op het fietspad langs de Geldropsedijk fietsen totdat je boven op de brug bent, hier voeg je in op het fietsparkoers. Op het einde van de Geldropsedijk ga je rechts om de rotonde en daarna links af de Europalaan op. De Europalaan volg je tot aan het eerste stoplicht in Eindhoven. Hier is een 180 graden keerpunt en fiets je weer terug richting de rotonde waar je rechtsaf  de Geldropsedijk op gaat. Je fietst nu door tot aan het 180 graden keerpunt ter hoogte van het Eeneind. Hier start je linksom aan je volgende fietsronde of fietst rechtdoor en daarna linksaf om terug te keren in de wisselzone.

Het fietsparkoers is verkeersarm maar je dient je aan de bestaande verkeersregels te houden en de hulpdiensten hebben ten alle tijden voorrang.

Aanfietsroute

Fietsronde

180 graden keerpunt fietsronde Eindhoven Het keerpunt voor de volgende fietsronde of rechtdoor naar transitionzone

Hardloopparkoers (2,5km)

Aanlooproute 

De aanlooproute van de wisselzone naar het loopparkoers gaat over de Refelingse Heide en Enodedreef.

Loopronde 

De loopronde  is een heen en weer parkoers op de Refelingse Heide, Enodedreef, Heikampen en de Arnold Pootlaan.

Aanlooproute

Loopronde